ΙΩΑΝΝΑ ΣΠΑΝΟΥ

Η Σπανού Ιωάννα, MD, M.Sc., PhDc είναι Στρατιωτικός Ιατρός, Νευρολόγος και Επιστημονικά Υπεύθυνη του Νευρολογικού τμήματος του Πολυϊατρείου DOCTORHALL στην Καλλιθέα. Είναι Επιμελήτρια της Νευρολογικής Κλινικής του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας, Επιστημονική συνεργάτης του Ειδικού Ιατρείου Κεφαλαλγίας της Ά Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών («Αιγινήτειο Νοσοκομείο») και Ειδικός Συνεργάτης Νευρολόγος στο «ΙΑΣΩ».

Έχει πραγματοποιήσει τη μετεκπαίδευσή της στο γνωστικό αντικείμενο «Κεφαλαλγίες» στο κλινικό τμήμα Α’ της Επείγουσας και Γενικής Νευρολογίας του Αιγινητείου νοσοκομείου καθώς και στο Ειδικό Ιατρείο Κεφαλαλγίας του Αιγινητείου Νοσοκομείου. Είναι υποψήφια διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), με θέμα της διατριβής «Το φαινόμενο Νocebo σε διάφορες νευρολογικές παθήσεις».

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης με τίτλο «Υπερηχογραφική Λειτουργική Απεικόνιση για την Πρόληψη και τη Διάγνωση των Αγγειακών Παθήσεων», από το Διακρατικό Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Università degli studi di Genova, με βαθμό «Άριστα». Ειδικεύθηκε στη Νευρολογία στη Νευρολογική Κλινική του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας και στην Α’ Πανεπιστημιακή Νευρολογική Κλινική του Αιγινητείου.

Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καθώς και της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων, με βαθμό πτυχίου «Άριστα – Εννέα». Στο παρελθόν έχει βραβευτεί για την 1η καλύτερη βαθμολογία στο Σχολείο Αεροπορικής Ιατρικής του Κέντρου Αεροπορικής Ιατρικής.

Έχει επιτελέσει διδακτικό έργο τόσο σε προπτυχιακούς φοιτητές Ιατρικής κατά την μετεκπαίδευσή της στο κλινικό τμήμα Α’ της Επείγουσας και Γενικής Νευρολογίας καθώς και στο Ειδικό Ιατρείο Κεφαλαλγίας του Αιγινητείου, όσο και σε μεταπτυχιακούς φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος «Κλινική και Πειραματική Νευροχειρουργική» του ΕΚΠΑ.

Έχει δημοσιεύσει σε έγκριτα ξενόγλωσσα και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, έχει συμμετάσχει με πολλές ανακοινώσεις και ομιλίες σε διεθνή και ελληνικά νευρολογικά συνέδρια, ενώ έχει διατελέσει ως reviewer σε έγκριτα ξενόγλωσσα περιοδικά. Είναι μέλος της Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Κεφαλαλγίας καθώς και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κεφαλαλγίας.

Εξειδίκευση και εμπειρία

  • Εξειδίκευση: Κεφαλαλγίες
  • Εμπειρία: Κεφαλαλγίες, Αγγειακές Εγκεφαλικές Παθήσεις, Νευροεκφυλιστικά νοσήματα (ενδεικτικά Άνοια, Νόσος Parkinson), Πολλαπλή Σκλήρυνση, Επιληψία, Νευρομυϊκά νοσήματα, Ζάλη- Ίλιγγος, Διαταραχές ύπνου

Εξειδικευμένη εμπειρία

Η ιατρός διαθέτει εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία στη διάγνωση και θεραπεία ακόμη και των πιο «δύσκολων» κεφαλαλγιών όπως είναι η χρόνια ημικρανία, με τη δυνατότητα έγχυσης βοτουλινικής τοξίνης, αποκλεισμού ινιακών νεύρων καθώς και χορήγησης των νεότερων εξειδικευμένων αντιημικρανικών θεραπειών (μονοκλωνικά αντισώματα έναντι του cGRP), καθώς και η κεφαλαλγία από κατάχρηση αναλγητικών (με δυνατότητα νοσηλείας), και η αθροιστική κεφαλαλγία.

210 744 5937

Λεωφ.Ελ. Βενιζέλου (Θησέως) 242